Loading...

pdf Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-ról Popular

By 3028 downloads

Download (pdf, 1.71 MB)

1%_rendelkezoA4_2017_honlapra.pdf

Három mód van, hogy rendelkezzen az ÉLETMENTŐ; adó 1% ról:

1. Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát: adóbevallását (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA vagy 13EGYSZA jelű; lapot és csatolja a bevallásához vagy nyilatkozatához. Kitöltéskor az adószám pontos megadására ügyeljen, hiszen csak így lesz érvényes a felajánlása.

2. Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba az adószámot pontosan tartalmazó lapot vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű; nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. Adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.

3. Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az adó 1% -ról: tegye borítékba a kedvezményezett adószámot tartalmazó lapot, vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű; nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezése így az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

NYOMTATHATÓ NYILATKOZATOT TALÁL A MELLÉKLETBEN!

A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság.
Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és ahol szükséges boríték, figyeljen a címzésre. (Kérdés esetén kérje ki könyvelője vagy bérszámfejtője segítségét is!)

Támogatóink